Hovborg Plantage

Hovborg Plantage

Vorbassevej 13

6682 Hovborg

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Hovborg Plantage i efterårsdragt

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Mindesten i Hovborg Plantage

Hovborg Plantage er en aktieselskabsplantage med en stærk lokal forankring. Aktieselskabet blev stiftet på Hovborg Kro tilbage i 1866, og drives stadig som aktieselskab med lokalt ejerskab. I forbindelse med opdyrkning af heden havde man brug for læ, og midlet var tilplanting af større arealer. I Hovborg var der en effen kromand, der fik organiseret tilplantningen. Der skulle både penge og planter til. Plantagen var den første plantage i Hedeselskabets fortegnelse over hedeplantager, så man har været bannerførere i Hovborg. Det er grunden til at det første, der møder dig, når du går ind i skoven, er en række mindesten for de personer, der grundlagde en læ, som du kan færdes i. 

Hovborg Plantage er primært en granplantage, da gran var bedst til at kunne klare sig på det oprindelige hedejord. I dag har granerne selskab af løvtræer som bøg og eg m.m. Typisk for en hedeplantage er der lange lige skovveje. 

Sådan finder du porten til Hovborg Plantage: På Vorbassevej mellem Hovborg og Vorbasse går en grusvej mod nord. Ved denne grusvej er der en granitsten med indskriften Houborg Plantage. Der er parkeringsmulighed i skovkanten. Der kan ikke køres gennem skoven, men der er en del vandreruter. 

Hoteller i nærheden af Hovborg Plantage

 • Hotel Hovborg Kro

  2,24 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Refborg Hotel Billund

  16,2 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Hedemarken

  16,27 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Hotel Svanen Billund

  16,8 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Sdr.Omme Kro

  26,24 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Gram Slotskro

  35,07 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  36,8 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  39,6 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Billum Kro

  40,49 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Tyrstrup Kro

  41,49 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro