Jerstrup Hovedgård

Jerstrup Hovedgård

Jerstrupvej 44

5400 Bogense

Telefon: +45 6481 2044

Foto: Ole Thrane

Bindingsværksbygningen Jerstrup Herregaard

Foto: Ole Thrane

Erantis dækker jorden foran Jerstrup Hovedgaard

Foto: Ole Thrane

Erantis på skovbunden ved Jerstrup

Fra fejde til idyl

Jerstrup er en smuk lille bindingsværksgård med voldgrave og middelalderlig granitbro over voldgraven. Jerstrup nævnes første gang i 1328 under navnet Jærpælstorp. I 1500-tallet var herregården ejet af Jørgen Henningsen Qvitzow, som også havde den nordfynske herregård Rugård i pant for Kronen. Jerstrup må være gået igennem en del, for Jørgen Quitzow sagsøgte Odenses borgere for den skade, de havde gjort på hans herregårde under Grevens Fejde fra 1534-1536. hvor han blev taget til fange af Grev Christoffers folk. Men det var kongen, der vandt over greven, og Jørgen Quitzow fik som kongens trofaste støtte senere vigtige poster som rigsråd og rigskansler under Christian III (1503-59).

Jørgen Quitzows familie ejede herregården indtil 1647, og stedet havde mange skiftende ejere. I 1647 fik herremanden Helmuth Otto von Winterfeldt skøde på Jerstrup, som han efter at være blevet gift med sin ny hustru Helene Juliane Ulfsparre kaldte Lenelyst. Jerstrup fik mere og mere jord og blev en stor herregård under skiftende ejere, indtil Constance Frederikke Henriette Bernstorff fra Gyldensteen gods købte herregården og indlemmede det i grevskabet Gyldensteen i 1804. Avlsgården og det meste af jorden hører stadig under Gyldensteen Gods.

Selve herregårdsbygningen hørte i en del år under Harridslevgaard Slot, men blev senere selvstændig.

Jerstrup i dag

Den nuværende bygning er fra 1719 og er et trelænget anlæg i bindingsværk. I 1944 og igen i 1952-53 gennemgik bygningen en omfattende istandsættelse ved arkitekt H. G. Skovgaard. Bygningen blev også gennemgående restaureret i 2007-09.

Herregården har været brugt til konference- og selskabslokaler og overnatningsmuligheder.

I dag er herregården i privat eje af erhvervsmanden Christian Stadil.

Der er gamle træer omkring voldgraven, en skov og året rundt gamle oprindelige blomster i naturen omkring gården. Om foråret er der mange smukke forårsblomster.

Jerstrup Herregård kan ses fra vejen.

Hoteller i nærheden af Jerstrup Hovedgård

 • Frederik VI's Hotel

  15,79 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  18,77 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Knudsens Gaard

  23,25 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  25 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  30,14 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  31,08 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tornøes Hotel

  31,26 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  36,93 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Jørgensens Hotel

  40,38 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  43,71 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden