Klosterhaven - læge- og krydderurter

Klosterhaven - læge- og krydderurter

Klosterhaven

5000 Odense C

Foto: Anja Panduro

To personer på bænk i Klosterhaven

Foto: Kennett Krebs

Dronebillede af klosterhaven og Odense Domkirke

Foto: Ulla Gorm Pedersen

Rejnfan i Klosterhaven

Odense i Middelalderen
Odense var i middelalderen en udpræget klosterby. På et meget lille område lå seks klostre, der hver især har sat fysiske spor rundt i byen. Klostrene havde den gang marker og enge til den ene side og byen til den anden. Kun ved et af klostrene findes i dag en lægeurtehave, nemlig Klosterhaven ved Skt. Knuds Kirke og Kloster.

Klosterhaven bliver grundlagt
Da klosterkomplekset efter en brand i 1913 skulle bringes i harmoni med omgivelserne, valgte Odense by at anlægge en klosterhave i tilknytning til bygningerne. Den historisk-botaniske have, anlagt efter havearkitekt J.P. Andersens plan og under kommunegartner Nebels ledelse, åbnede for publikum juni 1922. Dengang var anlægget større med et supplerende anlæg mod sydøst og senere med udvidelse mod Eventyrhaven.

Fornyelse
Anlægget blev senest renoveret i 2005 efter forlæg af landskabsarkitekt Lise Schou. Stauder, et- og toårige urter udgør havens forgængelige, men også frodige, foranderlige og blomstrende indhold. Havens 20 bede indeholder 127 planter. Planteskilte fortæller om plantens særlige anvendelse, historiske betydning eller overtro.

Haven er åben hele dagen og er gratis at besøge.

Hoteller i nærheden af Klosterhaven - læge- og krydderurter

 • Hotel Knudsens Gaard

  1,57 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  8,81 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  12,63 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  18,16 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  20,1 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  25,96 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  35,24 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  46,45 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  50,95 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  58,33 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro