Kongstedsøerne ved Fredericia

Foto: VisitFredericia

Elbodalen 1 1024x576

Foto: VisitFredericia

Elbodalen 1024x576

Foto: Ole Olsen

Elbodalen, pjedsted, 1024x576

Oplev den skønne natur ved Kongstedsøerne

I Elbodalen ved Kongsted ligger Kongstedsøerne, et dejligt naturområde, der udover søerne også rummer både skov, lysninger og flere små vandløb. Også Spang Å, der løber hele vejen til Rands Fjord, går gennem området.

Ved Kongstedsøerne finder du masser af dyreliv! Særligt andefugle har det med at holde til ved søerne, og det er også muligt at spotte den sjældne fugl isfuglen. I området bor også oddere, som du kan være heldig at se på din tur.

Du kan udforske området på egen hånd, eller du kan følge den kortlagte Elbodalrute- her kommer du også igennem området ved Kongstedsøerne!

Pak picnic-kurven eller tag fiskestangen med

Kongsstedsøernes fredelige natur egner sig perfekt til en picnic-udflugt med madkurv. Tag selv et tæppe med eller benyt de borde og bænke, som findes i området. Er du mere til fisketure kan du også fiske i søerne. Pak fiskestængerne og se, om du er heldig at få fx en gedde på krogen!

Parkering: Du kan parkere ved Kongsted Vandværk, hvorfra der kun er en kort gåtur til søerne. Her finder du også oversigt over området og information om områdets vandreruter.

Naturområde med vigtig funktion som vandforsyning

Selvom mange mest tænker på Kongstedsøerne som et område med skøn natur, er det faktisk et vandforsyningsområde, som siden 1929 har leveret vand til Fredericia Kommunes borgere. Derfor går Kongstedsøerne også under navnet Vandværkssøerne!

I området kan man stadig se den gamle vandværksbygning, som ligger ved siden af det nuværende Kongsted Vandværk.

 

Se, hvad andre deler på Instagram 

#kongstedsøerne #elbodalen  #visitfredericia

Hoteller i nærheden af Kongstedsøerne ved Fredericia

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  6,78 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  15,9 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  16,73 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  17,87 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Tyrstrup Kro

  24,81 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  26,63 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Svanen Billund

  35,67 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Jørgensens Hotel

  35,97 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Refborg Hotel Billund

  36,72 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Frederik VI's Hotel

  43,14 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel