Langesø Slot

Foto: VisitNordfyn

Langesø Slot med græsplænen foran

Foto: Jens Wognsen

Alleen op til Langesø Slots hovedbygning

Foto: VisitNordfyn

Den lange smalle sø Langesø

Den smukke herregård, Langesø Slot, ligger ned til en lang, smal sø, der har givet navn til stedet. Den nuværende bygning blev opført 1774-78, men der var herregård på stedet allerede i dronning Margrethe I's tid. Der har været mange herregårdsbygninger på stedet, bl.a. opførte Antonius Bryske en hovedbygning med tårn i 1554. Den fik dog kun kort levetid, da den var bygget ved søbredden, der sank under de tunge sten. I slutningen af 1600-tallet blev der bygget en bindingsværksbygning, og 100 år senere kom så den nuværende hovedbygning i klassicistisk stil.

Ejerne af Langesø Slot

Herregården har haft mange ejere, men ejerrækken har især været domineret af adelsfamilierne Skinkel, Bryske og Berner. Under slægten Berner blev herregården ophøjet til et baroni af kongen. I 1977 oprettede den sidste ejer, Godske lensbaron Berner Schilden Holsten, Langesø-Fondet og skænkede herregården dertil. Fondets bestyrelsesformand skal altid være et medlem af Berner-slægten. Nuværende formand er Adam Berner.

Langesø Gods i dag

Der er en stor produktion af juletræer på godset. Slottet og godsets huse i skoven bliver bl.a. brugt til udlejning.

Herregården er i privat eje og kan kun ses fra vejen.

Til gengæld er der mange vandrestier i de store skove omkring slottet, hvor det er dejligt at gå tur. Der er MTB-baner og ridestier i skovene. Hvis I ønsker at bruge dem, skal I huske først at købe licens.

Der er også mulighed for at se slottet fra søsiden. Lej en båd og nyd en sejltur på Langesø med eller uden fiskestang. Både kan lejes lokalt.  

Hoteller i nærheden af Langesø Slot

 • Frederik VI's Hotel

  3,58 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  13,31 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  13,75 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Munkebo Kro

  22,44 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Brobyværk Kro

  22,78 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  28,86 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  34,18 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,86 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Vejlefjord

  39,53 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  47,17 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro