Langesøskoven ved Morud

Foto: Casper Hansen

Grønne blade ved søbredden ved Langesø

Foto: VisitNordfyn

Høje træer langs søen Langesø

Foto: Jens Wognsen

Par løber på skovvejen i Langesøskoven

Skoven har fået navn efter Langesø, der er ca. 1300 meter lang, 200 meter bred og 6 meter dyb. Langesø er dannet i slutningen af istiden, hvor en stor smeltevandsflod gravede sig ned i terrænet og skabte en tunneldal.

I kan nyde udsigten på en dejlig gå- eller løbetur på den ca. 3 km lange sti rundt om søen.

Skoven har i løbet af ca. 200 år vokset fra 165 til omkring 900 hektar. I sidste halvdel af 1800-tallet var der meget bøgeskov, og alle de steder, hvor der opstod huller pga. døde bøgetræer, blev der plantet hurtigtvoksende udenlandske nåletræer, især lærk, douglasgran, kæmpegran, cypres, thuja og californisk kæmpefyr. I dag består skoven især af bøgetræer, douglasgran og lærk, og der er nogle imponerende høje træer i skoven.

Der er flere stier rundt i skoven, hvor I kan nyde en skøn vandretur under de høje træer.

Har du lyst til at prøve kræfter på cyklen, så tag ud på de to 10 km lange mountainbike-spor og få en fed oplevelse i skoven. Husk at købe licens til at køre på sporene: Køb adgangskort til MTB-spor her

Der er også gode ridestier i skoven, og det er et dejligt sted at tage ud på en god lang ridetur. Hvert år er der også flere Hubertus-jagter i skoven. I skal købe ridekort for at kunne tage hesten med i skoven. Læs mere om ridning i skoven ved at klikke her

Regler for færdsel i Langesøskoven

Skoven er privatejet, og naturen skal beskyttes. Derfor skal I huske at rydde op efter jer og ikke efterlade affald i skoven.

Det er kun tilladt at opholde sig på veje og stier og kun fra kl. 7.00 til solnedgang.

Det er muligt at gå tur med hunden, men husk at den skal føres i snor hele vejen.

Overnatning er ikke tilladt.

Toiletterne ved Vaffelhuset er åbne for publikum 24/7/365.

Hold øje med de skilte, der står i skoven, og overhold de regler, der står skrevet på skiltene.

Nogle gange kan skoven være lukket, og det vil fremgå af skilte.

Hoteller i nærheden af Langesøskoven ved Morud

 • Frederik VI's Hotel

  3,46 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  13,2 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  13,89 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Munkebo Kro

  22,28 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Brobyværk Kro

  22,8 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  28,71 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  34,29 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,9 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Vejlefjord

  39,6 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  47,33 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro