Mindesten for faldne soldater

Mindesten for faldne soldater

Østergade

4700 Næstved

Foto: Visit Sydsjælland & Møn

Billede på vej

Mindesten for faldne soldater fra Næstved og omegn i kampene for fædrelandet i 1848-50 og i 1864. Rejst af selskabet "De Danske Forsvarsbrødre for Næstved og omegn" på dets stiftelsesdag den 14. april 1904.

Mindestenen blev i første omgang placeret ved Sct. Mortens Kirkeplads, men blev i 1967 flyttet til det trafikknudepunkt der ligger i forbindelse med kirken mod Østergade.

Mindestenen havde i den oprindelige form 2 kanonløb der stod lodret med mundingen opad og med nogle kanonkugler liggende omkring dem på jorden. Grundet en del debat med den daværende pastor Ring besluttede man i forbindelse med flytningen af stenen at overlade kanoner og kugler til Garderhusarregimentet, og de står i dag sammen med et mindesmærke på Grønnegades Kaserne. 

Mindestenen er af flere omgange blevet opfrisket, første gang var i forbindelse med flytningen til Østergade hvor billedhugger Erik Hemmingsen fik æren. 9 år efter i 1986 blev stenen restaureret på ny af Stenhugger Eigil Caspersen der friskede de 1758 bogstaver i stenen op. I forbindelse med 100-årsdagen for opstillingen af monumentet samt De danske Forsvarsbrødre i Næstved og Omegns 125-års jubilæum blev mindestenen endnu engang renoveret.

Hoteller i nærheden af Mindesten for faldne soldater

 • Det Nye Bandholm Badehotel

  47,09 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Falster

  50,79 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Taastrup Park Hotel

  58,23 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Absalon Hotel

  70,57 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  70,57 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  70,73 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  71,63 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  72,23 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Tornøes Hotel

  73,85 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Troense

  74,2 km

  Som gæst mærker du straks den særlige atmosfære på Hotel Troense, som ligger smukt placeret midt i den gamle skipperby. Fra restauranten er der den mest pragtfulde udsigt ud over Svendborgsund. Hele området byder på mange oplevelser, både til fods, på cykel og i bil – eller med turfærgen Helge.

  Læs mere : Hotel Troense