Minigravhøje midtvejs på Hærvejen

Minigravhøje midtvejs på Hærvejen

Østerskibelundvej

6600 Vejen

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Midtvejs på Hærvejen mellem Viborg og Slesvig

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Minigravhøje langs Hærvejen midt mellem Viborg og Slesvig

Jyllands gamle hovedvej, Hærvejen, forbandt oprindeligt Viborg med Slesvig. Halvvejs mellem de to byer lå Vejen, og her lå der en markant gravhøj sydøst for Vejen og lige ud til en af Hærvejens forgreninger ned mod passagen af Kongeåen. Denne gravhøj blev kaldt Halvvejshøjen. I Hærvejens storhedstid var gravhøjene meget vigtige som vejvisere. Landskabet var den gang mere åbent, og de store gravhøje var synlige på langt sigte og blev brugt til navigation. Vi ved fra beskrivelser, at det tog ca. 7 dagsrejser at komme fra Viborg til Slesvig - i dagens måleenhed - kilometer, så er der cirka 125 km til både Viborg og Slesvig fra Vejen. 

I vores tid går Hærvejens moderne vandre- og cykelrute ikke forbi den gamle Halvvejshøj, men langs med Østre Skibelundvej er der i forbindelse med et nyt boligområde lavet en høj-række af minigravhøje, så du som Hærvejs turist kan få en fornemmelse af hvordan højene virkede som landskabsfyrtårne. I dag går Hærvejens vandre- og cykelrute helt til Hirtshals og Frederikshavn. 

Kommer du forbi om sommeren vil du finde gravhøjene i fuldt farverigt flor fordi højene er sået til med vilde flerårlige blomster. Blomsterfloreret varierer over hele sommerhalvåret. Der er især valgt blomster og stauder, hvis pollen og nektar bier og andre insekter sætter pris på. De vilde blomster bidrager således til at skabe en mere varieret flora i området. Du vil finde plante som asters, knoldet mjødurt, dagpragtstjerne, lodden løvefod, moskuskatost og løvehale. 

Hoteller i nærheden af Minigravhøje midtvejs på Hærvejen

 • Gram Slotskro

  18,32 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Hotel Hovborg Kro

  19,72 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Tyrstrup Kro

  25,2 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Svanen Billund

  30,31 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  30,34 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Hedemarken

  34,24 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Agerskov Kro

  36,37 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  38,64 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  41,28 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  41,58 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden