Missionshuset Nazaret

Gå i historiens spor

Tidligere havde de to åndelige bevægelser begge kunnet afholde møder på den lokale skole, men missionsfolkene ville ikke opholde sig i de lokaler, hvor der blev danset og leget ugudelige lege. Samtidig ønskede grundtvigianerne et nyt sted med plads til at dyrke idræt og danse. Dermed begyndte et kapløb om at bygge hvert sit samlingssted. Grundtvigianerne vandt med en uge, da Ørre Forsamlingshus stod færdigt før Missionshuset.

I løbet 1960'erne gik missionshuset langsomt af brug, men blev, takket være den lokale missionsforening, bevaret med sit originale inventar.

I 1996 blev bygningen fredet og i 2002 gennemgribende restaureret. Huset står nu som et meget værdifuldt historisk minde om en tid, hvor befolkningen var delt i to folkelige bevægelser, grundtvigianismen og Indre Mission.

Nasaret er en del af vandre- og cykelruten ”Brydningstiden”, der forbinder de fire hjørnesten Helenes Hus, Nasaret, Forsamlingshuset og Nygaard Gl. Skole. På skiltet ved indgangen kan man læse om ruten, og hvis man har en smartphone, kan man også lytte til en spændende fortælling. Se hvordan på skiltet.

Missionshuset er åbent døgnet rundt i perioden 1. april - 31. oktober.

Opdateret af:
VisitHerning mail@visitherning.com
VisitHerning