Museumsgaarden Kringsminde

Foto: Museumsgaarden Kringsminde

Museumsgaarden Kringsminde

Foto: VisitFredericia

IMG_0877

Foto: VisitFredericia

IMG_1000

Oplevelser for børn og voksne på Museumsgaarden Kringsminde

På Museumsgaarden Kringsminde kan I komme helt tæt på gamle dage! Det hyggelige frilandsmuseum holder åbent for besøgende til arrangementer året rundt, og her er masser af både udendørs og indendørs aktiviteter for hele familien!

Kringsminde: Livet på landet i gamle dage

Museumsgården Kringsminde er en flot gammel bindingsværksgård med tilhørende landsbrugsjord og husdyrhold, der i dag fungerer som et arbejdende museum. Her kan I opleve og deltage i landbrug og gårdliv, som det var i perioden fra 1850-1950 i Danmark.

Mange af Kringsmindes aktiviteter varetages af frivillige, der har organiseret sig i gammeldags håndværkslaug. I kan møde de forskellige laug til museumsgårdens arrangementer og prøve kræfter med de gamle traditioner og håndværk.

Gratis børnevenlige aktiviteter året rundt på Kringsminde

På Museumgaarden Kringsminde er der gratis aktiviteter og arrangementer året rundt, der tager udgangspunkt i livet på bondegården.

Kom fx til forårsarrangement på gården og se gårdens får blive klippet og persillegartneriet gjort forårsklar. Her vil være smagsprøver, små workshops og aktiviteter for både store og små. Gården holder også både høst-fest og det populære julearrangement Jul på Kringsminde. Til alle arrangementer vil der også være salg fra gårdbutikken samt diverse planter, håndværk, råvarer osv.

Der er gratis adgang!

Læs meget mere om Kringsmindes mange arrangementer og find en oversigt her!

Der kan være enkelte arrangementer som guidede ture og middage, der kræver tilmelding og betaling. Find mere information om arrangementer med betaling på Kringsmindes hjemmeside!

Praktiske oplysninger

Åbningstider: Kringsminde har ikke faste åbningstider, men I kan opleve den hyggelige atmosfære på gården til de mange faste arrangementer på museumsgården. Der er gratis adgang!

Gratis parkering: Der er gratis parkering ved Museumsgaarden Kringsminde.

Offentlig transport: Fredericias bybus nr. 6 har stop ved Museumsgaarden Kringsminde.

Adgang for hunde: Hunde må ikke medbringes på Museumsgaarden Kringsminde.

Handicapvenlig: Kringsmindes udendørsarealer er kørestols- og rolatorvenlige. Enkelte af museumsgaardens indendørsarealer er ikke egnet til kørestol grundet plads. Kontakt Museumsgaarden Kringsminde for mere information!

Særlige rundvisninger: Det er muligt at booke særlige rundvisninger for grupper på Kringsminde. Kontakt Museumsgården for mere information. Kringsminde har også sin egen skoletjeneste, der arrangerer specielle læringsforløb med udvalgte fokus. Læs mere om skoletjenestens tilbud her!

Landbrug, museum og attraktion i én tæt på Fredericia

Museumsgaarden Kringsminde ligger i den lille landsby Egeskov, kun et stenkast fra Fredericia. Kringsmindes nuværende bygninger er fra 1700-tallet, men man ved, at der har været gårde og landbrug på stedet helt tilbage til 1600-tallet. 

Kringsminde blev brugt til landbrugsdrift helt frem til 1975, hvor gården blev købt af Fredericia Kommune og senere fredet. Kringminde blev omdannet til museumsgård i 1990, hvor bygningerne samtidig blev restaureret tilbage til deres oprindelige udtryk. Siden har gården fungeret som museumsgård, først under Fredericia Museum og nu som selvstændig institution. 

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#kringsminde #visitfredericia

Hoteller i nærheden af Museumsgaarden Kringsminde

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  3,65 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  8,36 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  16,59 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  17,02 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  23,92 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Jørgensens Hotel

  28,85 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Tyrstrup Kro

  32,76 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Frederik VI's Hotel

  38,59 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  40,5 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  41,63 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund