Naturcenter Lundingsvej

Foto: Destination Trekantområdet – VisitFredericia

naturcenterlundingsvej4

Foto: Destination Trekantområdet – VisitFredericia

naturcenterlundingsvej2

Foto: Destination Trekantområdet – VisitFredericia

naturcenterlundingsvej3

Naturcenter Lundingsvej - naturoplevelser for hele familien

Fredericias nye Naturcenter Lundingsvej ligger lige ud til Lillebælt på Hyby Strand og gemmer på aktiviteter for store og små. 

Naturcenteret, som åbnede i juli 2023, ligger ved nedgangen til strandstien på Lundingsvej og er åbent året rundt. 

Lær om naturen i omkring Lillebælt

Inde i naturcenteret finder masser af information om naturen og dyrelivet omkring Fredericia og Lillebælt. Her kan du læse mere om de fisk, som lever i bæltet og om marsvinet, Lillebælts helt egen lille hval.

I naturcenteret er der også fokus på livet på stranden og du kan også læse meget om Fredericias andre strande.

Undersøg stranden med grej fra grejbanken

I Naturcenter Lundingsvej finder du også en stor grejbank, så du kan låne fra, når du besøger naturcenteret.

Lån waders, strygenet, krabbefiskestænger og meget mere!

I grejbanken finder du både redskaber til naturundersøgelser som små forstørrelsesglas og undervandskikkerter samt krabbefiskestænger og waders og strygenet til at fange rejer med. De mindste kan også låne legetøj, som kan leges med i strandsandet.

Alt grej i grejbanken er gratis at låne, men husk at aflevere det lånte grej tilbage, så de næste også kan udforske naturen.

Offentligt toilet og udendørsbruser til din strandtur

Ved Naturcenter Lundingsvej ligger også et offentligt toilet og en udendørsbruser, så du kan få skyllet saltvandet af kroppen efter en dukkert i Lillebælt eller sandet af tæerne efter en lang dag på stranden.

Information om Naturcenter Lundingsvej

Åbningstider: Naturcenter Lundingsvej har åbent fra 8-20 hver dag hele året rundt.

Gratis adgang: Det er gratis at benytte Naturcenter Lundingsvej, ligesom det også er gratis at låne grej i grejbanken.

Husk at aflevere grejet tilbage, rydde op og smide eventuelt skrald ud, når du forlader naturcenteret.

Toiletfaciliteter og badeforhold: Ved naturcenteret findes et offentligt toilet og en udendørs bruser.

Ny naturlegeplads og nyt Naturcenter

Naturcenter Lundingsvej er en del af et større fornyelsesprojekt, der udover åbningen af det nye naturcenter også indebærer en helt ny naturlegeplads ved siden af Naturcenteret. Naturlegepladsen har et maritimt tema, som passer til Naturcenteret.

Hyby Strand: Naturstrand med blå flag

Naturcenter Lundingvej ligger ved Hyby Strand, en af Fredericias skønne naturstrande med blå flag. Her får du både skøn natur og gode badeforhold.

Naturcenteret ligger desuden lige ud til Strandstien som løber hele vejen langs Hyby Strand til Østerstrand og ind til Kanalbyen.

Du kan læse mere om Strandstien her!

En del af Naturpark Lillebælt

Naturcenter Lundingsvej er sammen med Hyby Strand en del af Naturpark Lillebælt, Danmarks største naturpark.

Bliv klogere på naturparken og dens mange oplevelser her!

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#naturparklillebælt #hybystrand #hybylundstrand #visitfredericia

Hoteller i nærheden af Naturcenter Lundingsvej

 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  2,93 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  12,55 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  19,55 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Hedegaarden

  21,05 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  21,23 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Tyrstrup Kro

  30,36 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Jørgensens Hotel

  32,69 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  34,86 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  43,75 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Knudsens Gaard

  44,62 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard