Nørre Næraa Kirke

Foto: Casper Hansen

Nørre Nærå Kirke set fra kirkegården i vintertid

Foto: Casper Hansen

Nørre Nærå Kirke i skygge i vintertid

Foto: Casper Hansen

Nørre Nærå Kirke set fra porten til kirkegården

Nørre Næraa kirke er fra romansk tid og bygget i kampesten og munkesten, og tårnet er bygget i sengotisk tid.
Kirken blev restaureret fra 1883-84, og her fik den bl.a de nuværende vinduer og blev dækket med groft cementpuds.

Kirken lå under herregården Kørup, og herremanden Rudolph Abraham Podebusk anmodede i 1676 om at få kirken nedrevet, så han kunne bruge stenene til at genopbygge middelalderkirken i Agernæs, der blev nedlagt 1601, men som lå tættere på herregården. Men det fik han ikke lov til, og Nørre Næraa Kirke hørte under Kørup og derefter herregården Egebjerggård indtil 1925.

Kirkens runesten

Den kristne kirke har en hedensk runesten indbygget i væggen.
Stenen blev fundet på kirkegården i 1680, og omkring 100 år senere blev den placeret i kirkegårdsdiget. I 1842 blev den sat i våbenhuset, og endnu senere blev den muret ind i kirkens skib.

Stenen stammer fra den tidlige vikingetid i 800-tallet, og den har indskriften "Thormund, hav gavn af kumlet!", der oversættes sådan: "Thormund, gid disse (magiske) runer må være til gavn for dig".

Hoteller i nærheden af Nørre Næraa Kirke

 • Frederik VI's Hotel

  16,96 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  21,53 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  22,47 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  23,52 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Tornøes Hotel

  27,43 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  35,07 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  35,09 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Brobyværk Kro

  38,23 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Jørgensens Hotel

  42,24 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  47,76 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden