Nylandsmølle

Nylandsmølle

Nashøjvej

4700 Næstved

Foto: Gavnø Slot

Nylandsmøllen

Foto: Gavnø Slot

Nylandsmøllen

Foto: Gavnø Slot

Nylandsmøllen

Nylandsmølle er en 153 år gammel mølle, som blev renoveret i 2019. Møllen fungerer i dag som naturbase, madpakkehus, udsigtstårn og rasteplads for såvel vandrere, cyklister, jægere, ornitologer og ikke mindst skolebørn. Der er bålsted og toilet. Brug af Nylandsmøllen kan ikke bookes på forhånd og overnatning er ikke muligt. 

Den ligger på et dige ud til Dybsø Fjord, på en privat grusvej på Nashøjvej mellem Basnæs og Vejlø Skoven. Den har et fantastisk kig ud over naturreservatet i Dybsø fjord, hvorfra man vil kunne nyde det store fugleliv der er hele året rundt. Det er muligt at komme og spise sin madpakke såvel inde som ude, hvor der er udendørs bord/bænkesæt samt en bålplads.

Nylandsmøllen var i sin tid en helt særlig mølle, da den som pumpemølle hjalp til med at indvinde Nylandsmosen til landbrugsareal og sørge for at holde vandmasserne væk. Området blev Danmarks første inddæmmede fjordareal i 1800-tallet. Med tiden er det meningen at man i møllen skal kunne se en fast udstilling omkring møllens historie, områdets naturliv og kulturhistorie.

Efter at møllen i sin tid blev nedlagt blev den lavet om til et sommerhus hvilket også er grunden til at den hverken har vinger eller top på. Men renovering af møllen som efterhånden var i dårlig stand, blev med hjælp fra Realdania, friluftsrådet, Næstved kommune og Gavnø gods en realitet.

Adgangen til møllen sker bedst via Vejløvej, forbi de tre hvide vindmøller, hvorefter Nylandsmøllen kan se på højre hånd i skovlysning ned mod fjorden.

Hoteller i nærheden af Nylandsmølle

 • Det Nye Bandholm Badehotel

  39,16 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Falster

  43,04 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Taastrup Park Hotel

  65,64 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Tornøes Hotel

  75,87 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Absalon Hotel

  77,28 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  77,29 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  77,45 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  78,08 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  78,9 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  79,67 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel