Pigen med pilekvisten

Foto: Carsten Jensen, Ikast-Brande Kommune

Pigen-med-pilekvisten,-Bred,-Ikast-Torv---Fotograf-Carsten-Jensen,-Ikast-Brande-Kommune---1024x576

Anker Hoffmann var billedhugger i klassisk forstand. Han stod bag en imponerende lang række af skulpturer, portrætbuster og relieffer, der findes rundt omkring i de danske parker, på torve og i bygninger. Hans formsprog er klassisk med en tydelig reference til antikke forbilleder men med et strejf af noget moderne. Flere af hans værker er således forenklede og lidt bastante i deres udtryk med fokus på figurens form og udtryk og uden vægt på naturalistiske detaljer. Deri ligger det modernistiske udtryk.

Anker Hoffmann blev uddannet som billedhugger på Kunstakademiet i 1923-25, og blev der undervist i den klassiske græske skulptur. Men ligeledes var han også rundet af de kunstneriske strømninger i mellemkrigstiden, der havde fokus på formgivning og materialerne frem for en korrekt virkelighedsgengivelse. Fotoet kan gengive et menneske, som det ser ud. Kunstneren kan afbilde en indre stemning. Det er også i 1930´erne, at den abstrakte skulptur for alvor vinder frem. Den abstrakte vej gik Anker Hoffmann dog aldrig.

”Pigen med pilekvisten” er et sted mellem det klassiske og der modernistiske. Hendes ansigt er ikke detaljeret gengivet og håret slet ikke. Hænderne, kroppen og pilekvisten er dog mere bearbejdede. Her er pigen i færd med at søge efter vand. I gammel tid mente man, at man kunne finde vandårer under jorden ved hjælp af en pilekvist. Her lykkes det. Det er således også et oplagt motiv at anvende til en fontæne.

Hoteller i nærheden af Pigen med pilekvisten

 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  11,12 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  11,33 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  16,32 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Hotel Dania Silkeborg

  25,07 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Kongensbro Kro

  36,41 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Sdr.Omme Kro

  37,15 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Palads Hotel Viborg

  37,91 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Låsby Kro

  40,82 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  41,12 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  43,18 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro