Rødding, Sønderjylland

Rødding, Sønderjylland

Torvet 1

6630 Rødding

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Mindesten ved Rødding Frimenighedskirke

Foto: Hotel Rødding

Hotel Rødding, restaurant og krostue

Rødding, som oprindeligt opstod i en rydning inde i den store Farrisskov for mere end 3000 år siden, har efterfølgende udviklet sig til en væsentlig handels- og kulturby lige syd for den gamle grænse ved Kongeåen.

Hovedvejene krydsede hinanden her, og dermed var der grundlag for en egentlig bydannelse. Vest for byen ligger den gamle romanske sognekirke på det højeste punkt i området. Kirken er bygget ganske lille; egnen var ikke specielt velstående. I de kommende århundreder tærede krig, pest og naturkatastrofer kraftigt på området.

I 1800-tallet voksede håndværk og handel i byen. Samtidig blev Danmarks nu ældste højskole; Rødding Højskole, grundlagt i 1844; og byen fik fremgang. I 1899 kom jernbanen til byen.  Det var den preussiske Kleinbahn, som placerede stationen midt i byen og dermed styrkede byudviklingen. Byen var i disse år et vigtigt centrum i den nordligste del af Sønderjylland.

I dag er byen fortsat domineret af dannelse, kirke og kultur med sine to kirker og højskolen placeret vest for byen. Ud over højskolen og folkeskolen, er Rødding også hjemsted for både en friskole og en efterskole. Kulturlivet har i nyere tid fået en ny base i Røddingcentret, som ud over bibliotek og biograf rummer forskellige fritidsfaciliteter; bl.a. et moderne badeland. Den lokale kunstforening har også sat sit præg på byen. Tæt ved byen findes gode naturområder til en gåtur. 

Bymiljøet i Røddings bymidte skabes fortsat i dag af de historiske bygninger fra tiden omkring jernbanens grundlæggelse. Her findes også byens handelsliv med et bredt udvalg af specialbutikker.

Vi siger Møjn
Rødding ligger syd for Kongeåen, og dermed i et område, hvor vi ofte siger Møjn, når vi går, men ikke når vi mødes, dvs. Møjn i stedet for farvel. Så bliv ikke overrasket, når du hører det. 

Hoteller i nærheden af Rødding, Sønderjylland

 • Gram Slotskro

  8,19 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Tyrstrup Kro

  25,94 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Agerskov Kro

  26,9 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  27,51 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Hotel Rode-Kro

  37,41 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Refborg Hotel Billund

  40,31 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  40,37 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Hedemarken

  43,22 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Abild Kro & Hotel

  44,94 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  48,12 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel