Sct. Norberts Kirke

Foto: VisitVejle

Sct. Norberts Kirke

Foto: VisitVejle

Sct. Norberts Kirke

Foto: VisitVejle

Sct. Norberts Kirke

Præsteboligen er en naturlig del af byggeriet. Arkitekt F. Wipfler fra Odense har evnet at få alle bygningens elementer til at indgå i et harmonisk hele. De indviede oblater opbevares i korets bagvæg. Lågen er en keramisk mosaik udført af tidligere sognepræst Willem Wuyts. Den lille røde lampe er tændt, når Kristi Legeme er til stede i tabernaklet.

Kirkebænkene, dørene, skriftestolen og altret er udskåret i slavonisk eg af den belgiske billedskærer Goeteyne. I altret findes der seks relieffer, fire evangelistsymboler, og to Kristussymboler.

Døbefonten, en gammel antik kumme af marmoragtig kalksten, hviler på en firkantet granitsøjle.

De to figurer, Jomfru Maria med barnet, til venstre, og Jesus, fremstillet som Den gode Hyrder, til højre for korpartiet, er udskåret i træ og udført i Oberammergau i Bayern.

14 Korsvejsstationer (1992) er udført af maleren og jesuitterpateren Adolf Meister, Århus.

Det pneumatiske orgel med 11 stemmer, 2 manualer og pedal er bygget 1939 af Marcussen & Søn, Aabenraa.

Glasmalerier i seks af kirkens vinduer er alle udført af maleren Nis Schmidt: fire spidsbuede vinduer i kirkens kor (1974), et cirkelvindue (1987) bag orglet og et spidsbuet vindue (2002) i det tidligere dåbskapel.  Her ses ligeledes et krucifiks og en skulptur af kirkens værnehelgen Sankt Norbert.  Krucifikset og figuren blev tegnet af Nis Schmidt og udført i grønpatineret bronze i anledning af menighedens 100 års jubilæum i 2004.

Hoteller i nærheden af Sct. Norberts Kirke

 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  0,14 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  3 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Vejlefjord

  14,62 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  18,91 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  25,11 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Jørgensens Hotel

  26,17 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Refborg Hotel Billund

  26,29 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Hedemarken

  36,24 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Hotel Hovborg Kro

  38,88 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Tyrstrup Kro

  38,93 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro