Se vikinger på Kongernes Jelling. Med Be Happy Pass

Foto: Lasse Hyldager

Familie oplever vikingeudstilling på Kongernes Jelling

Foto: Lasse Hyldager

Far, farfar og søn kigger på oversigt med Danmarks kongerække

Foto: Lasse Hyldager

Børn løber rundt om monumentpladsen ved Kongernes Jelling

Leg dig ind i vikingernes verden.
Kom tæt på de mægtige vikingekonger og deres storslåede monumenter, som de byggede for at vise sig frem.

Hvis du har fået et gratis Be Happy Pass
Vis dit Be Happy Pass i vores velkomstområde. Få et hæfte med Haralds hemmelige skrifter, som er fyldt med sjove lege og aktiviteter.

Om Kongernes Jelling
Harald Blåtand fortæller om sig selv, at han var ‘den Harald, som vandt sig hele Danmark og Norge og gjorde danerne kristne’. Det gjorde han på den største runesten i verden - en sten på 10 tons. Eller ca. det samme som en stor han- og hunelefant vejer. Tilsammen.

I Jelling står Danmarks dåbsattest. Her fik landet sit navn. Her viste den første konge sig frem. Og her skiftede vi Odin, Thor, Freja, jætter og vølver ud med Hvide Krist. Nu blev de gamle guder nok ikke glemt lige med det samme. Men kongedømmet skabte store forandringer for landet.

  

© Kongernes Jelling. Foto: Lasse Hyldager

Krigerkongen Harald
Harald var en konge med stor magt, som han gerne pralede med. Bl.a. med den store monumentplads, du kan opleve i Jelling. Den var i sin tid omkranset af en mægtig palisade af tungt egetræstømmer og er den største bygningskonstruktion, vi kender fra vikingetiden. Pladsen rummer også verdens største skibssætning. Her tog Harald mod fornemme gæster og viste på måde sin enorme styrke.

 

© Kongernes Jelling. Foto: Lasse Hyldager

Kan du løbe monumentpladsen rundt?
De hvide stolper af sten markerer, hvor palisaden blev rejst for mere end 1.000 år siden. Der er 1.440 m hele vejen rundt. På det areal kunne der ligge 20 fodboldbaner. Nu omfatter området to kæmpehøje, to store runesten, sporene efter den enorme skibssætning og en kristen kirke. Og hele området er i dag på UNESCOs Verdensarvsliste.

Se udstillingen på museet og bliv klogere på vikingekongerne Gorm og Harald og på vikingernes liv og hverdag. Der er gratis adgang til den prisbelønnede udstilling, som giver både børn og voksne en helt speciel oplevelse.

Brug dit Be Happy Pass og få verden bedste familieferie
Tag passet med på tur rundt i området. Så finder du de bedste oplevelser til børn. Mange af attraktionerne har også et ekstra tilbud. Du kan se alle attraktionerne her.

Her får du et gratis Be Happy Pass
Du får et gratis Be Happy Pass til dig og familien, når du overnatter hos en af vores Preferred Partners.

 

THE LEGO® MOVIE 2™ © & ™. Warner Bros. Entertainment Inc., & The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, the Minifigure and the Brick and Knob configurations and LEGOLAND are trademarks and/or copyrights of the LEGO Group. ©2024 The LEGO Group. All rights reserved

Hoteller i nærheden af Se vikinger på Kongernes Jelling. Med Be Happy Pass

 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  9,14 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  10,32 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Svanen Billund

  18,14 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  19,28 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Vejlefjord

  22,99 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  27,77 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedemarken

  28,74 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Jørgensens Hotel

  29,28 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Sdr.Omme Kro

  33,88 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  34,4 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro