Statue af Dronning Dagmar i Ribe

Statue af Dronning Dagmar i Ribe

Slotsbanken

6760 Ribe

Foto: Destination Vadehavskysten

Statue af Dronning Dagmar med Domkirken i baggrunden

Foto: Destination Vadehavskysten

Dronning Dagmars sten med inskription

Foto: Destination Vadehavskysten

Dronning Dagmar i fronten af sin båd

På Slotsbanken i Ribe, hvor den stolte borg Riberhus i sin tid lå, står i stævnen af en båd en ung kvinde i ensom majestæt. Hun spejder ind mod land, der nu - ved hendes ægteskab med den danske kong Valdemar Sejr - skal være hendes. Som kongedatter af Bøhmen er hun klar over, hvad der venter hende af tunge forpligtelser, men det trykker hende ikke. Rank og sikker, med de skønne stoffer flagrende om den velskabte krop og sløret over de lange lokker, løfter hun det kronede hoved mod fremtiden. Bølgerne skummer forjættende om båden og antyder det liv, hun bringer med sig til det danske land. Som det står skrevet på soklen:"Hun kom uden tynge, hun kom med fred, hun kom goden bonde til lise."

Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) har i fremstillingen af den smukke og milde Dagmar øjensynlig hentet klassisk inspiration i sejrsgudinden Nike fra Samothrake (Louvre), samtidig med at hun er præget af periodens blødt svungne skønvirkestil. På den måde forener hun i sit arbejde med bronzen den ædle fortid med den levende nutid - og tegner samtidig et billede af en kvinde, der var sig sin byrde bevidst, men som ikke desto mindre evnede at være på de svages side som folkets dronning.

 

Hoteller i nærheden af Statue af Dronning Dagmar i Ribe

 • Gram Slotskro

  19,36 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Agerskov Kro

  32,59 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  32,81 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Abild Kro & Hotel

  39,57 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Billum Kro

  41,69 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Hotel Tønderhus

  44,78 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Tyrstrup Kro

  45,2 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Rode-Kro

  46,72 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel Hedemarken

  48,71 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  49,81 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund