Stormflodssøjlen i Ribe

Stormflodssøjlen i Ribe

Skibbroen 13

6760 Ribe

Foto: Destination Vadehavskysten

Toppen af stormflodssøjlen i Ribe

Foto: Destination Vadehavskysten

Årstalsringe på Stormflodssøjlen i Ribe

Foto: Destination Vadehavskysten

Stormflodssøjlen på Skibbroen i Ribe

Det flade marsklandskab og dets gårde og byer omkring Ribe har været udsat for stormfloder, så længe de har eksisteret.
Havet er stort og smukt; men når det bliver uvejr samtidig med højvande, kan det true sikkerheden på land.

Ribe og andre områder tæt ved havet har ofte været udsat for store oversvømmelser, som har kostet tusindvis af menneskeliv og skabt store problemer, når vandet strømmede ind over land og ind i byerne.

I 1634 skete den helt store katastrofe. Her brød vandet ind over Ribe i så stor dybde, at vandet stod næsten 2 meter over gulvet i Domkirken, så man faktisk kunne fange fisk der. Der er endnu et mærke på søjlen bag prædikestolen, som viser, hvor højt vandet stod op i kirken.

Byen ville gerne beskytte sig selv og sine borgere mod oversvømmelserne. Derfor byggede man et dige for at standse vandet, før det kom ind til byen. Diget blev bygget langs havets kant, og det er lykkedes at holde vandet ude af byen siden 1912.

Stormflodssøjlen ved Skibbroen viser med sine ringe, hvor højt vandet stod ved de forskellige oversvømmelser. I huset Skibbroen 19 begyndte ejeren i år 1900 at sætte mærker ved sin dør, som viser hvor højt vandet engang stod.

Du kan jo prøve at stille dig ved siden af stormflodssøjlen og se, hvor højt vandet stod i forhold til din højde.

Klimaændringerne, som truer os alle, har fået os til at overveje, om vi skal bygge digerne højere for at undgå en kommende stormflod. Der tales ofte om at forhøje digerne med op mod en meter eller lidt mere.

 

Hoteller i nærheden af Stormflodssøjlen i Ribe

 • Gram Slotskro

  18,97 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Agerskov Kro

  32,27 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  32,72 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Abild Kro & Hotel

  39,46 km

  Bo i naturskønne omgivelser på Abild Kro & Hotel, der ligger i Sønderjylland, midt i marsken og tæt på den tyske grænse. Oplev fænomenet Sort Sol eller den skønne natur ved Vadehavet. Glæd dig til at blive kræset om og få fantastisk service fra personalet.

  Læs mere : Abild Kro & Hotel
 • Billum Kro

  41,98 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Hotel Tønderhus

  44,67 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus
 • Tyrstrup Kro

  44,82 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Rode-Kro

  46,38 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel Hedemarken

  48,66 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  49,68 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund