Tinghuset

Foto: Jannie Nyegaard

Tinghuset-Herning-Jannie-(3)-1024x576

Foto: VisitHerning

Tinghuset-Herning-Jannie-(2)-1024x576

Foto: VisitHerning

Tinghuset-Herning-Jannie-(5)-1024x576

Herning er en by, der er under 200 år gammel. Som by er Herning opstået i den sidste halvdel af 1800-tallet omkring et landevejs- og jernbaneknudepunkt i de udstrakte hedeegne.

Egnen var dog uden en arrest og et tinghus. Hidtil var Hammerum Herreds ret blevet afholdt på kroen i Lund. I 1825 tiltræder herredsfoged Christian Landt. Han var af den opfattelse, at et så stort område som Hammerum Herred burde have et tinghus og en arrest. Han havde netop overtaget gården Laulund på det nuværende Silkeborgvej i Herning. Herfra solgte han en parcel ved en øde markvej vest for Laulund, hvor ting- og arresthuset blev opført i 1827 på Østergade 8, hvor det nuværende bibliotek i Herning ligger i dag.

Tinghuset fra 1827 var dog ikke tilfredsstillende i det lange løb. For arrestanter havde ikke svært ved at bryde ud. I 1857 byggede man derfor et nyt lige over for det gamle - på Østergade 9. Det nye tinghus viste sig dog hurtigt at være af en ringe kvalitet, og det blev hurtigt angrebet af svamp.

Man igangsatte derfor byggeriet af det 3. tinghus på det samme sted, som det 2. tinghus lå. Det 3. og nuværende tinghus stod færdigt i 1894. Tinghuset blev fredet i 1982. I tinghuset startede Herning Museum også i det små i 1896 med et par lånte loftsværelser, før museet blev flyttet til Museumsgade.

Hoteller i nærheden af Tinghuset

 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  0,09 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  0,28 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  5,51 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  33,07 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Sdr.Omme Kro

  33,58 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Hotel Dania Silkeborg

  36 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Bechs Hotel

  37,99 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Hotel Hedemarken

  42,74 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Palads Hotel Viborg

  43,75 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Grand Hotel Struer

  45,94 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer