Toldstrups Hus

Foto: Toldstrup Hus

Toldstrup-Hus-3612-beskåret

Foto: Toldstrup Hus

Hovedkvarter-3602-beskåret

Foto: Toldstrup Hus

Mindestue-3601-beskåret

Jens Toldstrup blev født i Assens den 30. juni 1915 og ved dåben fik han navnet Anton Ingersøn Jensen.

Som toldassistent og løjtnant af reserven ved Den Kongelige Livgarde blev han en af Danmarks mest betydningsfulde modstandsmænd under den tyske besættelse 1940 -1945.

Som uforlignelig organisator og leder af modtagelsen af de allieredes våbenleverancer til den jyske modstandskamp blev han af de allierede tildelt det hæderfulde prædikat ”Europas bedste modtagechef”.

Trods konstant forfølgelse af Gestapo og deres danske håndlangere overlevede han besættelsesårene, og han døde 75 år gammel uden at have modtaget nogen officiel anerkendelse fra dansk side.

Et uforståeligt svigt, eftersom Toldstrup gennem sit daglige farefulde virke i nært samarbejde med og styret af ”Special Operations Executive” i London var stærkt medvirkende til, at Danmark trods den umiddelbare kapitulation den 9. april og den efterfølgende officielle samarbejdspolitik med besættelsesmagten efter krigen blev anerkendt som en allieret nation.

De allierede nationer England, Frankrig, Norge og USA hædrede ham med deres fornemste ordener.

England tildelte ham ordenen “Member of the Most Excellent Order of British Empire”.

Frankrig belønnede ham med ”Croix de Guerre” ì Ètoile en Argent udgaven.

Norge gav ham” Sankt Olavs Medaljen”, og USA belønnede ham med ordenen ”Medal of Freedom” i Gold Palm udgaven.

Besøg Museet Toldstrup Hus. Åbningstider lørdag kl. 10-13 eller efter aftale

Entre: 50 kr. 

Hoteller i nærheden af Toldstrups Hus

 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  20,47 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Brobyværk Kro

  23,69 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Frederik VI's Hotel

  28,63 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Tyrstrup Kro

  28,71 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  31,73 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Knudsens Gaard

  34,12 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  35,95 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  41 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel 6400

  41,2 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Rode-Kro

  41,74 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro