"Trekanten" i Københoved

"Trekanten" i Københoved

Skravevej 5 (overfor)

6630 Rødding

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Picnicplet i Københoved

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Picnicplet i Københoved

Midt i landsbyen Københoved finder du et fint pausested - en picnicplet, som vi kalder steder med borde/bænke, historie og natur inden for rækkevidde. I t-krydset mellem Københovedvej og Skravevej er der en lille trekantet rasteplads. Her er borde/bænkesæt, skraldespand og infotavler.

Det helt særlige ved stedet, er at I sidder lige overfor hvilehjemmet Bennetgård, der er den eneste af sin art i verden. Den gamle gård midt i landsbyen Københoved er omdannet til opholdssted for dansksindede slesvigere - dvs. dem, der ikke kom til at høre til Danmark ved afstemningen i 1920 - dansksindede, der kom til at bo syd for den nuværende grænse. De har mulighed for 2 ugers ophold på hvilehjemmet. Du kan finde mere om den historie via dette link. Kast et blik ned ad Skravevej nord for Bennetgård, og bemærk kampestensmuren. Den er helt uden vinduer, for de tyske gendarmer skulle ikke kunne følge med i lokales aktiviteter frem til 1920, hvor området syd for Kongeåen var tysk. Tyskerne synes at området skulle være tysk af sind, men borgerne følte sig danske. 

Natur-islettet på denne picnic-perle er det egetræ, som står trekanten. Egetræet er et typisk dansk træ, som er vært for mange forskellige andre arter - cirka 800 forskellige - dyr, svampe og insekter. 

Hoteller i nærheden af "Trekanten" i Københoved

 • Gram Slotskro

  14,23 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Hotel Hovborg Kro

  23,08 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Tyrstrup Kro

  24,17 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Agerskov Kro

  32,31 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Svanen Billund

  34,42 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  34,43 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Hedemarken

  38,08 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Hotel Rode-Kro

  41,53 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  41,97 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  43,2 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel