Veflinge

Foto: Ole Grost

Magnolia ved kirken i Veflinge

Foto: Ole Grost

Den gamle skole i Veflinge

Foto: Ole Grost

Høst i Veflinge

Veflinge som landsby kendes fra middelalderen. Navnet er afledt af det gamle danske ord wifl, som betyder kastespyd. Man regner med, at det hentyder til, at terrænet har en spydlignende form.

Der er indkøbsmuligheder i Dagli’Brugsen midt i byen.

Ved kirken

I den gamle ende af byen ved kirken finder vi en del gamle huse og gårde, mange med bindingsværk.

Veflinge kirke er en lille, hvidkalket typisk dansk landsbykirke fra 1100-tallet. Blandt andet er der i tårnrummet gravkapel for den første friherre af Holstenshus.

Veflinge gamle præstegård ligger lidt fra kirken på Bystævnet 38. Det er en køn og velholdt bygning med 3 skorstene. Der er bygget en ny, mere moderne præstebolig ved kirken.

På Bystævnet 28 finder vi det gamle frysehus, som i dag bruges til opbevaring af borgerforeningens flagallé.

Tæt på er det lille gadekær.

Jernbanen

I 1911-66 var byen stationsby på Den Nordvestfyenske Jernbane. Den karakteristiske stationsbygning, der som alle andre stationer på strækningen er tegnet af Jens Vilhelm Petersen, ligger stadig på Lindevej 34 og er i dag i privat eje.

I den ”anden del” af Veflinge nær stationen er mange af husene fra begyndelsen af 1900-tallet i en byggestil, som man finder i mange stationsbyer, der er vokset op efter jernbanens indmarch.

Indbyggertal: Omkring 880.

 

Hoteller i nærheden af Veflinge

 • Frederik VI's Hotel

  8,5 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  11,33 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • City Hotel Nattergalen

  16,99 km

  Midt i Odenses H. C. Andersen-kvarter ligger City Hotel Nattergalen. Herfra kan du gå på opdagelse i den fynske hovedstad. Hotellet er et godt udgangspunkt for at opleve byen, hvor seværdighederne befinder sig lige om hjørnet.

  Læs mere : City Hotel Nattergalen
 • Hotel Knudsens Gaard

  18,08 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  25,13 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Brobyværk Kro

  27,9 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Fuglsangcentret

  28,14 km

  Nærvær, varme, personlig atmosfære, gæstfrihed og gastronomi i særklasse beskriver Hotel Fuglsangcentrer i Fredericia. Tæt på Lillebælt og Trekantsområdets mange seværdigheder, lige op til skoven - og midt i en stor park med sansehave. Slap af og nyd de grønne omgivelser og den indendørs swimmingpool med sauna.

  Læs mere : Hotel Fuglsangcentret
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  29,61 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Tornøes Hotel

  31,71 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Vejleford

  34,26 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejleford