Vitus Bering Parken

Vitus Bering Parken

Kongensgade 1

8700 Horsens

Telefon: +45 76 29 26 21

Foto: Hanne Nielsen

Vitus Berings kanoner i Vitus Bering Park

Foto: VisitHorsens

Rododendronbuske ved sti i Vitus Bering Park

Foto: VisitHorsens

Rododendronbuske ved sti i Vitus Bering Park

Horsens’ grønne hjerte

Vitus Bering Parken er en lille grøn oase i Horsens midtby, der er rejst til ære for bysbarnet Vitus Bering, som blev verdenskendt som opdagelsesrejsende.

Parken står i flot kontrast til de ellers urbane omgivelser midt i byen. Med sin beliggenhed lige ved Horsens Station og for enden af byens gågade, kan den med fordel kombineres med en bytur eller frokost i midtbyen.  Der er flere hyggezoner, muligheder for aktiviteter eller plads til at nyde en medbragt madkurv.

 

Aktiviteter i Berings park

Parken er indrettet med flere åbne pladser, der f.eks. kan bruges til yoga, Tai chi og lign. Tag et hvil under egetræerne i parkens store, grønne rum, hvor du finder borde og bænke, der frit kan benyttes til picnic m.m. På denne plads kan du se to originale kanoner, der fulgte Vitus Bering på hans sidste rejse – den største ekspedition i verdenshistorien. Kanonerne blev ført til Danmark fra Berings Ø som en gave fra Sovjetunionen. Ved kanonerne ses også en mindetavle, som viser de nordligste verdenshave som Bering udforskede og kortlagde.

 

Syv babyer og syv røde pølser

I Vitus Bering Parken kan du tre kunstværker. Nyeste skud på stammen er Michael Kviums interessante skulptur ’Seven’, der forestiller… ja, babyer og røde pølser. Skulpturen er placeret ved indgangen, som er nærmest banegården. Der er desuden to ældre skulpturer i parken. Du kan se ’Moder med børn’ af Svend Lindhard og ’Pigen med guldhornet’ af Holger Christensen.

Skulpturerne i parken er en del af Horsens’ skulpturallé, som strækker sig over tre kilometer med foreløbig femten skulpturer. Alléen er i konstant udvikling med nye kunstværker af anerkendte kunstnere. Alléen går fra banegården og slutter ved Horsens Havn.

 

Kombiner med andre oplevelser

En tur i Vitus Berings Park kan være en fin afslutning på en shoppe-tur i byen. I kan også vælge at kombinere med en frokost hos et af byens spisesteder – for eksempel Jacobs Vin & Tapas, som ligger lige i nærheden. Eller hvorfor ikke dyste i brætspil eller shuffleboard hos Brætspilscaféen? Så kan I tage en af deres anderledes specialøl med i parken og slappe af i græsset efterfølgende.

Hvis I vil slå to parker med et smæk, kan I gå den korte tur gennem banegårdstunnelen til den smukke gamle herregårdspark, Bygholm Park.

Hoteller i nærheden af Vitus Bering Parken

 • Jørgensens Hotel

  0,4 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  19,01 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Vejlefjord

  20,45 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  22,91 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  25,86 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  29,1 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  32,42 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Låsby Kro

  32,78 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  39,07 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Hotel Dania Silkeborg

  39,99 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg