Assens Miniby

Foto: Udvikling Assens - VisitAssens

visitassensMinibyen final 1

Foto: Udvikling Assens - VisitAssens

Assens miniby opførelse af kirken

Foto: Udvikling Assens - VisitAssens

Assens Miniby

Minibyens første projekt blev det lille kogehus på havnemolen, som er opført efter de originale tegninger og derfor en nøjagtig kopi.

Miniby begrebet opstod omkring 1966
Varde var den første, der startede op med sådan et projekt. I dag er der startet flere Miniby projekter rundt om i landet. Der påstås, at uden kendskab til sin fortid, er der ingen fremtid, og her er det, at Miniby projekter får sin værdi som historie fortæller.

Assens Miniby skulle være en tro kopi af de gamle huse, som lå inden for de gamle byporte; det vil sige i årene omkring 1890 – 1900 tallet. Siden starten i 1990 er der bygget mere end 100 huse i Assens Miniby. Arbejdet foregår i ”minimurernes” værksted. Her har ca. 1 dusin pensionister gennem årene skabt de små huse i skala 1:10 som er korrekte til mindste detalje.

Byggeteknik
Alt er håndlavet. Mursten, tagsten og rygningssten laves i rødler.
Efter en passende tørretid brændes stenene i egen brændeovn ved ca. 1000 grader. Døre og vinduer fremstilles af plastikplader, der fræses ud på maskine.
Det indvendige skelet er lavet af kunstplader der kan tåler frost og ikke suger vand. Når husene er muret færdig og gennemtørret, skal de afpudses, og nogle skal males.
Derefter monteres døre og vinduerne samt evt. porte. Trappesten og jerngelænder skal også med, således at det hele fremstår, som en tro kopi.

Aktuel stor projekt: konstruktion af  Vor Frue Kirke
I 2016 så man i øjnene, at  man ikke kunne have en  Assens Miniby uden byens markante Vor Frue Kirke, som er Fyns næststørste efter Domkirken Skt. Knuds kirke i Odense. Det projekt arbejdes der stadig på og ventes færdig ca. 2020. I skala 1:10 bliver kirken 4,5 meter høj og bliver muret i tro kopi med mini munkesten fremstillet på vores eget værksted.

Se vores hjemmeside med åbningstider. Tryk her

Entré: 20,- kr

MobilePay:  52 06 21

Hoteller i nærheden af Assens Miniby

 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  20,03 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Brobyværk Kro

  23,82 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Frederik VI's Hotel

  28,39 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Tyrstrup Kro

  28,51 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  32,07 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Knudsens Gaard

  33,99 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  35,49 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  41,46 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel 6400

  41,67 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Rode-Kro

  41,95 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro