Hårslev Kirke

Foto: Ivan Møllebjerg

Hårslev Kirke med det høje tårn i forgrunden

Foto: Ivan Møllebjerg

Hårslev Kirke indefra med altertavlen i midten

Foto: Ivan Møllebjerg

Hårslev Kirke set fra kirkegården

Hårslev kirke er bygget i 1100-tallet.

Kirken er bygget om mange gange, første gang i senmiddelalderen, hvor kirken blev udvidet både mod øst og vest og fik tårn, våbenhus og kapel mod nord. For at skaffe penge til udvidelser og ombygning har kirken flere gange fået lov til at sælge aflad inden Reformationen - det betød, at folk kunne skaffe sig syndsforladelse ved bla. at give jord og guld til kirken. Kirken blev dog plyndret for alt guld og sølv, da Reformationen blev indført i 1536, så på den måde fik nogle af bønderne deres gaver tilbage igen...

Under krigen mellem Sverige og Danmark i 1657-1660 plyndrede de svenske soldater Hårslev, og beboerne søgte ly i kirken med deres mest værdifulde ejendele, men det hjalp dem ikke. Svenskerne savede et hul i kirkedøren, så en bevæbnet soldat kunne komme ind.

I 1694 købte salmedigter og fynsk biskop Thomas Kingo Hårslev og Skovby Kirker, og kort tid efter viede provst Karstens fra Hårslev Thomas Kingo (61 år) og hans tredje hustru Birgitte Balslev (31 år). Thomas Kingo døde i 1703.

Værd at se

 • Der er trods alt bevaret en række effekter fra gammel tid i kirken: En romansk granitdøbefont; og et korbuekrucifiks fra omkring år 1500.
 • Prædikestolen fra omkring år 1600 er i renæssancestil med rigt udskårne relieffer. Prædikestolen blev i 1928 malet og forsynet med forgyldninger. Den ligner meget prædikestolene i Bogense og Ribe Domkirke.
 • Altertavlen er fra 1845 og fremstiller Maria bebudelse. 

Hoteller i nærheden af Hårslev Kirke

 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  9,15 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Frederik VI's Hotel

  13,27 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  22,88 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  24,93 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Munkebo Kro

  29,36 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Vejlefjord

  29,52 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Brobyværk Kro

  31,65 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  35,94 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  41,41 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  42,32 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel