Hesselvad Bro

Hesselvad Bro

Nær Gl. Landevej 17

6640 Lunderskov

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Hesselvad Bro

Den fredede bro er opført af granitkvadrer med en såkaldt tøndehvælving. Broen dækker 8 m, spænder 3,5 m, og fra bunden af åen er der 4 m op til brobuen. Broen har gelænder af metalrør mellem runde granitstolper.

Sandsynligvis har der siden Koldings grundlæggelse i 1100-tallet udgået en vej fra Kolding og mod Ribe og Varde, som har udgjort den største tværgående færdselsåre i Jylland. Ved Vejen har den krydset Hærvejen, der gik nord-syd på vandskellet. Den gang brugte man markante landskabskendetegn til at finde vej, og her har det nærliggende store gravhøjskompleks med over 47 gravhøje være nyttig. Det samme har Andst Kirke.

I 1790-erne blev der anlagt landevej mellem Kolding og Ribe/Varde og her blev der bygget en træbro over Åkær Å, mens den nuværende sebare stenbro blev bygget i 1850’erne, da vejen blev udbygget til en hovedlandevej. Kig her på bredden af asfaltvejen ned til Hesselvad bro – det var standardbredden for landeveje – den gang. I 1930’erne blev landevejen på grund af stigende trafik flyttet til det nuværende forløb lidt sydligere, og i 1990’erne kom motorvejen lidt nord for.

I dag kalder vi vejen fra Kolding til Ribe for Vej 32, og den er derfor en af de mest autentiske veje. Dens forløb i dag ligger ganske tæt på det oprindelige.

Hesselvad bro ligger også på det gamle amtsskel mellem Ribe og Vejle amter.

Sådan finder du broen:

Du finder Hesselvad bro, hvor Gl. Landevej krydser Åkær Å lidt uden for Lunderskov. Du kan parkere lidt øst for broen op ad bakken på en lille parkeringsplads, og du skal gå om hækken og forbi stenkisten og ned forbi de to borde/bænkesæt og fortsætte langs åbrinken til du kan se broen.

Hoteller i nærheden af Hesselvad Bro

 • Tyrstrup Kro

  18,72 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  25,75 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  27,33 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Gram Slotskro

  27,59 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Hotel Svanen Billund

  27,67 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  28,14 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Refborg Hotel Billund

  28,2 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Hedegaarden

  30,12 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Vejlefjord

  35,46 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedemarken

  35,51 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken