Jels Søerne

Gå i historiens spor

Smeltevand fra kanten af det flere kilometer tykke islag, der dækkede det nuværende østlige Jylland, strømmede ud over det fladere land mod vest. Dalen er ca. 5 km lang og en halv kilometer bred, og absolut en af de mindre tunneldale.

I dag udgør Jels Søerne et lækkert rekreativt område både for vandelskere og landkrabber. Der er gode stier rundt om Nedersø og Midtsø. Naturstyrelsen har gode afmærkede ruter i området, hvor skoven de fleste steder går helt ned til søkanten. Der er en afmærket 5 km løbesti rundt om Nedersøen og fra området bag friluftsscenen og langs Nedersøen går Sundhedssporet i Jels. Hele skovområdet menes at være rester af den store Farris Skov, der i oldtiden dækkede området fra Lillebælt til Ribe – et skovområde, som var farligt at færdes i. Ved Jels Søbad har du mulighed for at tage en frisk dukkert i søen. 

Området ved Jels Oversø er fredet naturbeskyttelsesområde, og der må ikke sejles der.

Sejle på Jels Nedersø og Midtsø
Det er tilladt at sætte egen kano eller kajak i vandet ved Jels Nedersø og Jels Midtsø. Straks efter du er færdig med at sejle, så skal du tage båden op. Der kan lejes både og kanoer flere steder i Jels. 

Miniferie
Har du lyst til at være længere tid i det naturskønne område ved Jels, så se her, hvordan du kan holde en minieferie eller forlænget weekend i Jels. 

#visitvejen 

Opdateret af:
VisitVejen turisme@udviklingvejen.dk
VisitVejen

  • Jels Søerne
  • Søvej 5B
    6630 Rødding