Jels Søerne

Jels Søerne

Søvej 5B

Jels

6630 Rødding

Foto: Anette Dons

Jels Midtsø

Foto: Anette Dons

Aftenstemning ved Jels søerne

Foto: LLBR

Jels Søbad

Smeltevand fra kanten af det flere kilometer tykke islag, der dækkede det nuværende østlige Jylland, strømmede ud over det fladere land mod vest. Dalen er ca. 5 km lang og en halv kilometer bred, og absolut en af de mindre tunneldale.

I dag udgør Jels Søerne et lækkert rekreativt område både for vandelskere og landkrabber. Der er gode stier rundt om Nedersø og Midtsø. Naturstyrelsen har gode afmærkede ruter i området, hvor skoven de fleste steder går helt ned til søkanten. Der er en afmærket 5 km løbesti rundt om Nedersøen og fra området bag friluftsscenen og langs Nedersøen går Sundhedssporet i Jels. Hele skovområdet menes at være rester af den store Farris Skov, der i oldtiden dækkede området fra Lillebælt til Ribe – et skovområde, som var farligt at færdes i. Ved Jels Søbad har du mulighed for at tage en frisk dukkert i søen. 

Området ved Jels Oversø er fredet naturbeskyttelsesområde, og der må ikke sejles der.

Sejle på Jels Nedersø og Midtsø
Det er tilladt at sætte egen kano eller kajak i vandet ved Jels Nedersø og Jels Midtsø. Straks efter du er færdig med at sejle, så skal du tage båden op. Der kan lejes både og kanoer flere steder i Jels. 

Miniferie
Har du lyst til at være længere tid i det naturskønne område ved Jels, så se her, hvordan du kan holde en miniferie eller forlænget weekend i Jels. 

#visitvejen 

Hoteller i nærheden af Jels Søerne

 • Gram Slotskro

  12,11 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Tyrstrup Kro

  16,32 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Agerskov Kro

  25,91 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  32,43 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Hotel Rode-Kro

  32,91 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  40,74 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  41,49 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  41,7 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  43,81 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  46,51 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden