Radarstation og flygtningelejr, Skødevej ved Bække

Radarstation og flygtningelejr, Skødevej ved Bække

Skødevej 20

6622 Bække

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Spor fra radarstation Skødevej

Stationen var forsynet med to store radarer hver med en diameter på 17 meter og placeret på store solide betonfundamenter - hvoraf det ene kan ses i landskabet endnu et par hundrede meter fra rastestedet. Radarstationen indgik et større netværk på ca. 200 stationer spredt ud over hele Europal hvoraf de 22 i Danmark. Radarerne var håndbetjent og når et fremmed fly blev lokaliseret, blev der sendt besked fra Fittinglejren til en kommando på Fyn og i Karup. 

Radarstationen i Fitting ligger ca. 10 km. syd for tyskernes flyveplads i Vandel, og blev bygget i 1941. Omkring radarstationen var der opbygget en lejr eller mindre by, hvor der på et tidspunkt boede 400 personer bag indhegning. Der er efterfølgende også fundet spor af grøfter og mindre bygninger. Efter afslutningen af 2. verdenskrig blev lejren brugt først som flygtningelejr og senere som interneringslejr, for tyskere som skulle tilbage til Tyskland efter krigens afslutning. Aktiviteterne på stedet stoppede i 1947.

Overfor gården Skødevej 20 i en åbning i hegnet øst for grusvejen står en informationstavle med yderligere forklaring og fine billeder fra lejren i drift. 

Afstand til Hærvejens Vandrerute 0 km
Afstand til Hærvejens cykelrute 0 km

Hoteller i nærheden af Radarstation og flygtningelejr, Skødevej ved Bække

 • Hotel Hovborg Kro

  12,93 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Hotel Svanen Billund

  13,13 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  13,32 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Hedemarken

  19,62 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  26,64 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  29,53 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Sdr.Omme Kro

  29,73 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Tyrstrup Kro

  34,58 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Gram Slotskro

  35,63 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  36,76 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel