Vorbasse - Lille by tæt på Billund

Vorbasse - Lille by tæt på Billund

6623 Vorbasse

Foto: Destination Trekantområdet

Vorbasse - Lille sø i byen

Foto: Destination Trekantområdet

Vorbasse kirke udefra

Foto: Destination Trekantområdet

Vorbasse marked - Billede ting på et bord

Lille by, stor historie
Sådan bør Vorbasse præsenteres. For Vorbasses historie er noget helt specielt i dansk, ja endda i nordeuropæisk sammenhæng. Mens vi for andres byers vedkommende kun kan gætte på hvordan deres forhistorie har været, så er Vorbasses kortlagt ved de største udgravninger der nogensinde er foretaget i Danmark.

Her har boet mennesker siden 300-tallet. Der har været 8 landsbyer, som har ligget inden for et snævert område i løbet af 11-1200 år. Siden ca. år 1100 har Vorbasse så haft sin nuværende placering. Alt det ved vi takket være de udgravninger der fandt sted 1974 – 1987. Aldrig nogensinde har der i Danmark været så omfattende udgravninger, og det vil næppe blive gentaget. Denne kontinuerlige historie er så enestående, at den er genstand for studier over hele Europa. 

Vorbasse har siden middelalderen haft et marked, som i dag er blandt landets største. I en lang forlænget weekend kan der snildt komme en kvart million mennesker til Vorbasse. Her kan der handles, pranges og købes i den helt store stil. Det var her legendariske ”professor” Labri kaldte landsbyens gadekær Vorbasse Krigshavn. I dag kan man helt passende se et krigsskib, om end i mindre størrelse flyde rundt i det smukt renoverede gadekær. 

Vorbasse kan byde på en stor og meget populær campingplads, en stor skole, svømmehal, kro og en hal.

Hoteller i nærheden af Vorbasse - Lille by tæt på Billund

 • Hotel Hovborg Kro

  9,25 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Refborg Hotel Billund

  11,07 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  11,3 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Hedemarken

  15,43 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Sdr.Omme Kro

  25,7 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  29,71 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  32,49 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Gram Slotskro

  37,52 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Tyrstrup Kro

  38,94 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  41,12 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel