Genforenings- og Grænsemuseet - tæt ved Christiansfeld

Foto: Destination Trekantområdet

Genforening og Grænsemuseet _ Facade

Foto: Genforenings og Grænsemuseet

Genforenings og Grænsemuseet _ Billede oppefra

Museet er placeret, hvor Kong Christian X red over grænsen ved genforeningen i 1920, lige overfor Den Gamle Grænsekro.

Museumsbygningen er et beboelseshus fra 1877, som håndværkere, virksomheder, og mange frivillige har renoveret og ombygget på bare 6 måneder fra den 6. januar 1995 til 9. juli 1995. Museet stod færdigt kun 23 timer og 19 min. før Dronning Margrethe II skulle indvie museet.

Senest har museet i 2017 fået en ny flot udstillingsfløj. På museet ses bl.a. de flotte Frej-malerier, Grænsebommene fra Kær Mølle og mange andre spændende effekter .

Det lille museum belyser den store danmarkshistorie om 1864-grænsen og Genforeningen i 1920 med baggrund i en fælles slesvigsk, historisk og kulturmæssig baggrund til vidnesbyrd for kommende generationer om en fredelig grænseoverskridende sameksistens og livet i øvrigt på begge sider af Kongeågrænsen.

På museets P-plads er der mange gratis parkeringsmuligheder for både personbiler og busser.

Priser:

 • Voksne: 30,- kr. pr. person
 • Grupper (over 20 personer): 20,- kr. pr. person, såfremt der betales samlet for alle af f.eks. gruppelederen.
 • Børn 15,- kr. pr. person.
 • Foredrag/Omvisning på museet: 300,- kr.

UDEN FOR NORMAL ÅBNINGSTID ALTID denne mulighed:  ENKELTPERSONER og GRUPPER modtages gerne mod forudbestilling

Pris: 100,- kr. + entre + evt. honorar for foredrag/omvisning

Hoteller i nærheden af Genforenings- og Grænsemuseet - tæt ved Christiansfeld

 • Tyrstrup Kro

  2,44 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  26,91 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Gram Slotskro

  28,59 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  32,78 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Røde-Kro

  35,63 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Røde-Kro
 • Agerskov Kro

  35,64 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  36,48 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  38,13 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  38,55 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Hovborg Kro

  42,38 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro